Yoga retreat til Marokko

En ytre reise i det indre. 
Nå har vi åpnet opp for påmelding  for denne reisen. Send påmelding på e-post.

 

Bli med på en indre reise i deg selv og en ytre reise til Marokko og Sahara. 

 

En gavepakke for indre fred og hamoni med yin og yang yoga.     

Ute i ørkenen

Vi tilbyr å bo i ørkenleir i Chegaga-ørkenen. I leiren er det er mulig med dusj. Det vil antakelig også være andre gjester der, som sjeldent har vært til sjenanse for andre. Yoga er hovedformålet med reisen og vi tilrettelegger det slik at det er ro og fred for dette. Det blir yoga hver dag. Alle tar med seg sin egen yogamatte og pledd. 2 personer deler ett dobbeltrom. Enkeltromstillegg kr 250,– pr/natt.

Påmelding

Ved påmelding oppgi, navn (som tilsvarer det som står i passet ditt), adresse, tlf og e-postadresse. Påmeldingen sendes til: yogabiretstudio@gmail.com.  Vennligst merk i emne feltet: Yoga retreat.  Påmeldingsfrist: 01.08.2023

Ved påmelding anses du å ha godtatt bestillingsbetingelsene. Senederst på siden.

Yin og yang yoga

På denne reisen praktiserer vi yang yoga om morgenen og yin yoga på kvelden. Yin Yoga en rolig praksis der stillingen holdes lenger 3-5 min. Det virker på de dype, tette bindevevet og leddene i kroppen. Noen av timene avsluttes med yoganidra praksis. Yang Yoga refererer til aktiv fysisk praksis. Dette virker på musklene og blodstrømmen, bygger styrke, utholdenhet og fleksibilitet.
Ved å kombinere disse yogaformene åpner vi opp for å balansere energinivået i kropp og sinn.
En gavepakke for indre fred og harmoni. Passer både for nybegynnere og erfarne.

REISERUTE:
07.10: Fra flyplassen til Riad i Marrakech
08.10: Fra Marrakech til ørkenleir i Mhamid. Før avreise er det
morgen yoga. Avreise kl 09:00.
09.10: Vi fortsetter med 4×4-bil til yogastedet i Chegaga – til hjertet av ørkenen. Tidlig denne morgenen er det morgen­ yoga før frokost og solnedgangsyoga når vi kommer fram.
10.10: Yoga i ørkenen.
11.10: Yoga. Etter frokost blir det dagstur med kamel. Vi vil også
lage «sandbrød» på nomadisk vis.
12.10: Avreise fra Chegaga via Iriquis tørre innsjø og Taznakht
teppeveveri til Ouarzazate, kjent som Marokkos Holly- wood. Tidlig denne morgenen er det morgenyoga før frokost, og senere på kvelden blir det kveldsyoga (under reisen blir det ikke tid for yoga).
13.10: Avreise Ouarzazate til Marrakech. Her stopper vi for besøk av Atlas filmstudio og Ait Ben Haddou Kasbah. Tidlig denne morgenen er det morgenyoga før frokost.
14.10: Avreise Marrakech til Gardermoen/Oslo.
I Marrakech er det mulig å ta hamam/spa. Før avreise er dere fri til å utforske byen selv (shopping etc.) Dere blir kjørt til flyplassen. Tidlig denne morgenen er det morgen­ yoga før frokost.
Pris pr person NOK 15 950,– (Enkeltromstillegg kr 250,–/pr natt) (prisen er eksl. flybilletter)

INKLUDERER:
• Alle måltider – unntatt middager i Marrakech.
• Henting fra/til flyplassen
• Komfortable innkvartering. (Marrakech, Ouarzazate, ørkenleir i
Mhamid, Chegaga)
• Transport i en privat 4×4 med klimaanlegg
• Dagstur med kameltur i Chegaga-ørkenen
• Sandbrød
• Guider/sjåfører
• Besøke den gamle Ait Ben Haddou Kasbah og Atlas filmstudio i
Ouarzazate (kjent for filmer som Gladiator, Kingdom of Heaven,
Lawrence of Arabia etc).
• Te, kaffe og mineralvann i ørkenen
• Alle måltider med vegetariske og veganske alternativer,
tilgjengelig

IKKE INKLUDERT:
• Middager i Marrakech
• Inngangsavgifter
• Brus og alkohol
• Tips til lokale guider/sjåfører

Maksimum antall personer: 14.   Minimum antall personer: 5

Påmeldingsfrist: 01.08. 2023

PRAKTISK INFORMASJON
Bekledning:
Ta med gode sko; sandaler og joggesko. Ellers er
det greit med turbukse, shorts, t-skjorte, en lettere jakke (om kvelden kan det enda være litt kjølig i mars). Pakk med klær både til varme dager, og kjøligere netter. Du kan pakke i trillekoffert, sekk eller bag. Bagasjen fraktes med bilene gjennom hele rundreisen. Husk solkrem.

Praktisk:
• Husk å oppheve regionssperren for Afrika i nettbanken før du reiser
• Lokal valuta MAD får du tatt ut i minibank i Marrakech ankomstdagen (flyterminal). 100 MAD = 107.72 NOK (pr 14.11.22)

Tidsforskjell:
Tidsforskjellen mellem Norge og Marokko kan variere alt etter om Norge har sommer- eller vintertid:
Sommertid: – 2 timer
Vintertid: – 1 time

Her kan du finne UDi`s reiseinformasjon for Marokko: https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/reiseinfo_marokko/id2424344/

 

Driks:
Driks forventes i Marokko så lenge du har tilfredsstil- lende service. Vanligvis gir man driks til lokalguider, hotellpiccoloer, restauranter osv. Man bør derfor alltid ha på seg småpenger. For ordens skyld må vi understreke at det er frivillig om – og hvor mye – man vil gi i driks.


Drikkevann og hygiene:
Hoteller og større restauranter har moderne/vest- lige toalettforhold. Andre steder kan man oppleve såkalte pedaltoaletter og manglende toalettpapir. Ta med deg eget toalettpapir eller en pakke intim- servietter og evt. hånddesinfeksjons-gele. Da er man ikke like avhengig av vann. Det frarådes å drikke vann fra kranen.

Diverse:
Sandbrød: Et flatt rundt brød som bakes i sanden. Nomadene spiser brød til alle måltider – og bake- metoden har vært en nødvendighet blant nomader som bor i Sahara.
Lake Iriqi: Nasjonalparken Lake Iriqui er en stor innsjø som største delen av året er uttørret.

ARRANGØR:
YOGABIRET STUDIO Koksverksgata 1, 8622 Mo i Rana


YOGAINSTRUKTØR:
Leammuid Biret Rávdná eier og driver Yogabiret studio i Mo i Rana. Sertifisert yogainstruktør i
flere yoga stiler: Yoga for barn og ungdom yoga, restorativ yoga, ashtanga yoga og yoga nidra. Biret er opptatt av mennesket som helhet når hun under- viser. Der pust, sinn og kropp forenes likestilt til å gi opplevelsen av det å være hel som menneske.
Epost: yogabiretstudio@gmail.com tlf.: +47 917 67 284
For mer informasjon og påmelding:
www.yogabiret.no
Depositum kr 4000 betales ved påmelding

Foreslått flyreise med Norwegian som fra Oslo til Marrakech (flytidene kan endre seg)


OSLO-MARRAKECH-OSLO:
Avreise 07.10.:
kl 16:55 til Marrakech
Retur 14.10.:
kl 23:45 til Gardermoen

Hver reisende bestiller flybilletter selv. Det er selvfølgelig mulig å søke billetter blant annet via momondo.com og planlegge flyturen selv. Flyreisen ovenfor er bare ett forslag.

Generelle reisevilkår:

Avtalen

Ved påmelding anses du å ha godtatt bestillingsbetingelsene nedenfor.

Bestilling

Gi oss beskjed dersom du har spesielle krav. Etter bestilling av reisen vil den reisende få tilsendt en reisebe-kreftelse / faktura. -Depositumet må innbetales innen syv dager. For reiser utenfor Europa er depositums beløpet kr 4 000 pr. person. Depositumet regnes som delbetaling av reisens pris. Betaling gjøres gjennom bankoverføring. Når vi har mottatt innskuddet ditt, bekrefter vi transaksjonen. Ved mottak av depositumet vil overnatting bli bestilt, og reise detaljene dine vil bli lagt inn i (selskapets data). Endring av en bestilling vil bli foretatt der det er mulig, og selskapet vil gjøre sitt beste for å tilfredsstille endringen for deg. Vi kan ikke nødvendigvis garantere full tilfredshet i slike tilfeller. Resterende beløp for denne reisen innbetales innen påmeldingsfristen som for denne reisen er 01.09.2023

Force Majeure

Endringer i siste liten i reiseruten din kan være nødvendig på grunn av uforutsette og ukontrollerbare omstendigheter. Disse omstendighetene kan føre til et behov for å kansellere deler av eller hele den bestilte turen. Dette kan være ugunstige værforhold, naturkatastrofer og atomkatastrofer, brann, opptøyer, sivile forstyrrelser, industrielle konflikter, terroraktivitet, krig eller trussel om krig. En arbeidskonflikt kan bety en konflikt med eller sikte på de tjenestene som berører våre, og som med rimelighet ikke kan erstattes med alternative ordninger. Skulle det oppstå forsinkelser, endringer eller kanselleringer på grunn av «force majeure», vil vi ikke holdes ansvarlig.

Reiseforsikring

Sørg for at du har tegnet tilstrekkelig og gyldig reiseforsikring for din reise med oss. Dette bør inkludere dekning av tap, utgifter, skader som følge av tap, ulykker, skader, sykdom og død, medisinske tilstander og personlig ansvar. Vi anbefaler deg også å ha forsikring som dekker tap av personlige eiendeler, forsinkede eller kansellerte flyreiser, tapt bagasje og tapte eller stjålne penger. Alle typer forsikringer er ditt ansvar, og vi antar at du dekker deg selv som angitt ovenfor.

Kansellering av din bestilling

Mer enn 60 dager før reisen:
Tilbakebetaling av depositum. – administrasjonsgebyr kr 1850,-

Mer enn 30 dager før reisen:
Ingen tilbakebetaling av depositum.

29-10 dager før reisen:
50% av reisens pris

Fra og med 10 dager og fram til avreise-dato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon.

NB: Se avsnittene ovenfor om «Force Majeure» og «reiseforsikring».

 

Kansellering av reisen fra arrangør
Reise kan kanselleres uten erstatningsplikt dersom det ikke er påmeldt et tilstrekkelig antall deltakere på turen. Vi gir den reisende beskjed om eventuell kansellering av turen senest 20 dager før avreise.
Da vil reisende få 100% refusjon.

Overnatting

Overnatting kan variere i kvalitet i henhold til lokale standarder i Marokko og bør bedømmes deretter. Hoteller, riader og gjestehus bestilles i henhold til tilgjengelighet. Vi informerer deg om ulike valg, inkludert oppgraderinger som krever en ekstra avgift.

Spesielle forespørsler

Vennligst fortell oss ved bestilling om eventuelle spesielle krav du måtte ha, slik som kostholds behov. Vi vil gjøre vårt beste for å oppfylle disse kravene i henhold til mulighetene som råder i Marokko, men de kan ikke garanteres.

Pass og visum

Utenfor Norge er det kun pass som gjelder som gyldig legitimasjon for nordmenn. Vær oppmerksom på at mange land, rederier og flyselskap krever at passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemreise-dato. Hvis den reisende ikke reiser med norsk pass, må man selv sjekke visumregler for sitt statsborgerskap til det aktuelle reisemålet. Det er den reisendes ansvar å sørge for å ha gyldig pass og eventuelt visum ved avreise for seg selv og den/de man bestiller for.

Klager

All misnøye må rettes umiddelbart til vår sjåfør/guide, bivuakk eller hotell personale. De vil gjøre sitt beste for å rette opp problemet.

Korona

Vi anbefaler at reisende har med seg nødvendig dokumentasjon på korona-vaksinasjoner, eller hvis du ikke har det så må du ha en negativ PCR-test som er gyldig 72 timer før avreise. I Marokko er det pr dags dato ikke behov for dokumentasjon eller PCR test. (Men dette kan endres hvis det blir en ny og alvorlig pandemi situasjon. Myndighetene vil da ha restriksjoner raskt på plass. (Vi følger med.)

Ønsker du å delta på ett av våre kurs?

Ta kontakt eller meld deg på

yoga i skole og sfo
Handlekurv